Courtyard House

A home that was intended to interconnect the family of three generations at all times. The site is an east-facing plot measuring 52 x 65 ft, which at the end of the road and the neighbourhood is an extravagant residential area. The site is surrounded by other residential blocks on three sides, restricting the views.

Integrating a courtyard was the answer to all, to obtain views, ventilation and light, while also fulfilling the desire of connecting with the nature and being responsible with the environment. Another cardinal concern was to find balance between the built and unbuilt spaces which was also achieved with the introduction of the courtyard and play of voids throughout the design. A seamless connection between the built and unbuilt environment was achieved through the introduction of courtyard and green spaces.

LOCATION:
KUKATPALLY
AREA:
4500 SFT
TYPE :
RESIDENTIAL
PHOTOGRAPHY :
AKSHAY ADIMULA
Date: